4 важни насоки при избора на ERP за Вашите хотели или ресторанти

дек. 07, 2021

Много от вас знаят, а на други им предстои лично да се уверят, че интегрираният софтуер за управление на бизнеса (ERP) е задължителен за компании, които искат да обединяват и управляват ефективно различни звена от своя бизнес. Това важи с пълна сила и за хотелиерския и ресторантьорския сектор.

От резервиране на стая в хотел или маса в ресторант, през обслужване на клиенти, почистване и пране, до поддръжка на рецепция и управление на склада, задачата за ефективно администриране на бизнес в тази индустрия е като сложен и многокомпонентен пъзел. Tова е моментът, в който софтуерната система влиза в действие, предоставяйки Ви решение на тази предизвикателна задача.

Съвет: Разгледайте повече подробности за софтуерното решение в нашата брошура.

ERP системата спомага вашият хотелиерски или ресторантьорски бизнес да действа ефективно, като автоматизира определени повтарящи се процеси. В резултат, разходите значително намаляват чрез изготвянето на реалистична оценка и точни прогнози.

Ето няколко примера за предизвикателства, които стоят пред индустрията, и как могат да бъдат преодолени чрез интегрирана софтуерна система:

  • Неутрализирайте риска от лоша комуникация

Работата в професионална кухня винаги е натоварена. Задължително е да се подава ясна информация, за да може клиентите да получават това, което са си поръчали навреме. ERP системата помага на персонала в кухнята да има ясен план какво трябва да се сготви и как да приготви повече ястия за по-кратко време. В допълнение, сервитьорите могат да изпращат през POS системата поръчки директно към кухнята, където да се принтират, визуализират на екрани или и двете.

  • Лесно управление на резервациите

Системата за резервации на хотели и ресторанти също е предизвикателство, тъй като клиентите могат да запазват стая или маса през различни сайтове и устройства. Неотдавна рецепцията изпълняваше изцяло тази задача, но сега има много фактори, които са предпоставка за появата на грешки. В този ред на мисли, резервациите са още едно направление, в което софтуерното решение Ви помага да управлявате регистрациите и да подобрявате дейността си. Чрез системата можете да наблюдавате нивата на заетост на материалната база, да актуализирате статуса на стаите и дори да предвиждате по-лесно и точно тенденции в резервациите.

  • Реализирайте ефективно управление на складовите наличности

Тенденциите при покупка, продажба и консумация са от съществено значение, независимо дали говорим за хотели, комплекси или ресторанти. В този случай, софтуерната система ви дава възможност да управлявате по-добре своя склад и да анализирате правилно информацията, така че да избегнете както презапасяване, така и недостиг на ресурси. В допълнение, персоналът може да използва ERP системата за проследяване дейността на вътрешни и външни потребители, на доставчици и също така, да осъществява управление на поръчки и пълни одитни доклади.

  • Централизация на офиса

Работата с ERP система в хотелиерската и ресторантьорска индустрия ще направи живота ви по-лесен, особено ако имате обекти на различни локации. Например, чрез рационализиране на счетоводните процеси безпроблемно можете да следите представянето си и да изготвяте отчети за различните местоположения и отдели.

Освен всички изброени до момента предизвикателства, по време на успешното внедряване на ERP система, трябва да държите под око и други фактори, които също са не по-малко важни: административна поддръжка, ангажираност на служителите, ясно дефиниран обхват на дейността и наличие на партньор, който добре познава вашата индустрия.

В заключение, в сфера със засилена конкуренция и сериозни предизвикателства, бизнесите трябва да се фокусират върху подобряване на качеството на данните си, както и върху улесняване на процесите в организацията. Без значение дали сте хотелиер или ресторантьор, уверете се, че избирате ERP системата с всички необходими и специфични за вашия бизнес функционалности, както и надежден партньор, който да я внедри.

За да Ви помогнем да изберете ERP системата, която ще отговори изцяло на нуждите на Вашия бизнес, свържете се с нас.

Категории: ERP
Етикети:

Сподели

За автора
Alexandru Dorobantu

Новини и известия по имейл