Елена Лалева: Жените са източник на вдъхновение в технологичните компании

апр. 03, 2024

20 години, над 500 проекта и една сбъдната мечта. В годината, в която Isystems Group става на 20, разказваме историята на Елена Лалева, един от основателите и управител на компанията.

Елена, връщаме те обратно към 2004 – годината на основаването на Isystems Group. Как започна всичко?

Началото беше преди 20 години, когато 5 човека с една мартеница и с много ентусиазъм отидохме при първия клиент на Isystems Group – доста сложен проект, който направихме само за 2 месеца. С радост мога да споделя, че и до днес работим с компанията и поддръжаме Dynamics платформата при тях.

Коя е основната движеща сила за теб и за компанията през цялото това време?

Винаги в Isystems Group сме искали да сме най-добрите в това, което правим. Непрекъснато прилагаме иновативни технологии и практики при внедряването на проектите ни, развиваме се, енергично творим и регистрираме наши собствени продукти. Най-важната ценност е да работим ЗаЕдно. Гледаме в една посока, помагаме си и покоряваме върховете по-лесно с общи усилия.


Кой е успехът на Isystems Group, с които най-много се гордееш?

През годините изградихме много силен екип от професионалисти, един от най-добрите в световен мащаб. Имаме изключително компетентни и отговорни хора, с някои от които сме заедно от самото начало.


Каква е твоята стратегия за поддържане на винаги позитивна енергия?

Работата, която върша, ми доставя удоволствие, а удовлетворението дава нови сили и позитивна енергия да искаш да се променяш и развиваш. Една чаша кафе с малко мляко, споделена с колегите в кухнята, също върши прекрасна работа.


Кое е това нещо в работата, което ти носи вдъхновение през тези 20 години?

Резултатите – целият екип работи за постигането на целите, които си поставяме. Това ни вдъхновява да продължаваме без да спираме.


Каква е твоята стратегия за балансиране на работата и личния живот?

Това не е особено лесно. Мисля, че се постига с балансираното поставяне на граници и това да си на 100 % там, където си.


Какво беше мястото на жените в технологичната индустрия – днес и преди 20 години? (процент дами в Isystems Group тогава и днес)

Жените винаги са заемали своето важно място в технологичната индустрия, макар че в началото това е среда, в която доминират мъжете. В нашата компания още от самото начало съотношението между мъже и жени е било балансирано и здравословно.

Днес, целият ни екип е като един букет, в който жените са тези цветя, придаващи онова характерно излъчване за красота, свежест, нежна сила и вдъхновение.


Ако трябва да избереш една дума/фраза за пътя до тук с Isystems Group?

Сбъдната мечта!

Категории: Interview

Сподели

За автора
Yanitsa Mihova

Новини и известия по имейл