Какво да взема предвид, когато избирам софтуерно решение за автомобилни дилъри?

май 30, 2019

Решението да закупите софтуерно решение за автомобилни дилъри не е малко предизвикателство. Автомобилният бизнес съдържа в себе си много предизвикателства, а същевременно едно решение трябва да може да издържи изпитанието на времето. Вашият най-голям приоритет трябва да бъде намирането на софтуерна система, която отговаря на нуждите на вашия бизнес. Вижте как да изберете решение, което да ви помогне да управлявате процесите си ефективно и да стабилизирате растежа на компанията си.

Решението трябва да бъде разработка конкретно за автомобилния бизнес

Ням по-добър начин да се уверите, че софтуерът ще отговаря на нуждите на вашата компания. Решението трябва да покрива всички функции и процеси в дилърството, за да можете с увереност да взимате навременни решения за вашия бизнес. Функционалности, които може да са ви необходими, са CRM и продажби, следпродажбеното обслужване и управление на резервни части, както и други специално разработени за вашите нужди.

Компанията-внедрител трябва да предостави OEM интеграция за софтуера

Добър начин да повишите ефективността и продуктивността на своите служители е да им преодставите решение с ОЕМ интеграция. То би им спестило много време: няма да се налага постоянно да превключват между различни софтуер програми, постоянно да пренабират информацията и да чакат отговор. Всичко това би направило бизнес процесите в компанията много по-гладки. Партньорът ви трябва да е готов да предложи ОЕМ интеграция, която е базирана върху интерфейса на системата на производителя и е готова за употреба.

Софтуерът трябва да има интуитивен и лесен за употреба интерфейс

Няма никакъв смисъл да купувате софтуерно решение, с което служителите ви не могат да работят. Затова е важно да потърсите система, която не сами има всички нужни функции, но и интерфейс, който позволява работата с нея да е лесна и приятна. Повечето доставчици, на които може да се разчита, ще помогнат на екипа ви да премине в режим на работа с новата система, включително по време на go-live.

Доставчикът на решението трябва да предлага отлична поддръжка

Вече има много доставчици на решения за автомобилни дилъри и повечето от тях предлагат някакъв вид поддръжка. Въпросът е дали сте готови да се примирите с посредственост или търсите нещо по-добро. Ще предположим, че е второто, затова ето един съвет от нас: проучете нещата добре. Когато сте си избрали няколко потенциални доставчици, разгледайте техните предложения за поддръжка. Друг вариант е да разгледате списъка им с клиенти – ако виждате познати брандове или дилърства, свържете се с тях и попитайте дали са доволни от доставчика си.

Софтуерът трябва да расте заедно с компанията ви

Не на последно място, важно е да мислите за бъдещето, когато избирате софтуерно решение за автомобилни дилъри. Във ваш най-добър интерес е да инвестирате в решение, който има потенциал да се разрастне, когато вие го направите, вместо да преминавате отново през скъпа и продължителна смяна на софтуер. Обсъдете възможностите си с потенциалните доставчици, на които сте се спряли и планирайте добре.

Искате ли да знаете повече? Посетете сайта на DealerBox и насрочете своя безплатен софтуерен тест драйв!

Категории: Uncategorized @bg

Сподели

За автора
Kalina Stamatova
Kalina is a marketing professional specializing in copywriting and content marketing. An avid reader, she also has experience working in advertising and enjoys theater.

Новини и известия по имейл