Петте най-важни функционалности при ERP системите за фармацевтика

февр. 07, 2020

Фармацевтичната индустрия съдържа сложни процеси, които могат да се окажат трудни за управление. Компаниите в тази индустрия биха улеснили работата си с помощта на ERP, адаптирано за фармацевтични бизнеси. Естествено, такива ERP решения биха покривали по-голямата част от процесите, но е важно да се обърне внимание на някои конкретики. Вижте кои са те.

Решението е в съответствие с задължителните регулационни изисквания

Рисковано е да пазите всичките си документи и процедури само на хартия. Важно е решението, което изберете да ви предлага лесен достъп до последната ревизия на всеки документ, който може да ви потрябва по време на процеса по производство. Това ще ви помогне при поддръжката на съоръженията и съобразяването с CAPA или GMP. Също е важно решението ви да следва изискванията на FDA, както и местни такива, според това къде функционира вашата компания. Най-добрият начин да отговаряте на регулационни изисквания е да автоматизирате процеса на валидация.

По-високо ниво на безопасност и сигурност с електронни подписи

Одобрението и валидацията във фармацевтиката не са просто законово изискване, но и важен начин да подсигурите това, че всеки компонент във веригата на доставките функционира правилно и внимателно. Освен че трябва да бъде уникален и четим, електронният подпис на всеки служител, който има нужда от такъв, трябва да подлежи на биометричен контрол или две форми на валидиране: парола и потребителски код. Задължително потвърдете с партньора, на който сте се спряли, че ERP системата, която предлагат, има вградена функционалност за електронни подписи, както и възможността да ги персонализира според нуждите ви.

Партньор, който разбира индустрията добре

Въпреки че това важи за всяка индустрия, във фармацевтиката е особено важно да имаш партньор, който разбира и най-сложните части от сферата. Такъв партньор би могъл да създаде и поддържа ERP за тази конкретна сфера добре. Търсете някой със солиден опит със фармацевтичните ERP решения.

Решението има взискателен механизъм за управление на качеството

Фармацевтичните ERP решения не са обикновени ERP системи. Повечето от функционалностите им са доста по-развити от това, което ERP системи за други индустрии могат да предложат. Тъй като нуждите на фармацевтичните компании го изискват, управлението на качеството е доста задълбочено като функционалност. Търсете решение, което има вече разработен модул за управление на качеството.

ERP системата подлежи на промени

Макар че много от функционалностите на фармацевтичната ERP система трябва вече да са включени в нея, важно е тя да е гъвкава и да подлежи на промени. Регулациите и законите се променят, бизнес процесите се променят, и вашето решение също трябва да го прави. Търсете партньор, който дава възможности за промяна, които да отговарят на нуждите на вашата компания и може да ги предложи по всяко време, а не само преди внедряването.

Искате ли да знаете повече за фармацевтичните ERP системи? Свържете се с нас и не забравяйте да се абонирате за нашия бюлетин!

Сподели

За автора
Kalina Stamatova
Kalina is a marketing professional specializing in copywriting and content marketing. An avid reader, she also has experience working in advertising and enjoys theater.