Най-важното от Microsoft Inspire

юли 30, 2019

Microsoft Inspire 2019 се състоя в средата на този месец в Лас Вегас. Конференцията събра повече от 15 000 души от 180 държави, които са част от партньорите на Microsoft, желаещи да научат повече и да създадат нови контакти. Най-важните новини, свързани с бизнес приложенията и областите, в които Microsoft ще се фокусира идната година, ще разкажа тук.

Общ модел данни с обединени данни

Може би едно от най-важните неща, които научихме на Microsoft Inspire 2019, е свързано с подобренията на Microsoft Common Data Service (CDS). Компанията ще инвестира в модел данни, която ще позволи на независимите доставчици на софтуер да ускорят разработването на вертикални приложения, базирайки се на унифициран изглед над данните на клиента. Microsoft вече е разработил такъв open source модел за финансовата индустрия и автомобилния бизнес. От гледна точка на клиента е важно да се отбележи, че това ще направи интеграцията на два или повече софтуер продукта по-лесна и по-евтина.

Нестандартни AI приложения

AI  е област, в която Microsoft вижда много потенциал за иновации. Компанията ще инвестира в нестандартни бизнес приложения, които съдържат различни Artificial Intelligence функционалности, върху които партньорите да могат да правят доработки. Дадените примери бяха приложение, което може да различи различни предмети и да даде информация за тях или приложение, което разпознава хората, тяхната възраст и пол. Това би дало възможност на компаниите да разбират нуждите на клиентите си по-добре и следователно да им предлагат по-релевантни продукти.

AppSource marketplace

Microsoft инвестира усилено в подобрението на бизнес платформата. Всички стари приложение ще преминат през повторен процес на сертифициране, за да отговарят на новите стандарти. Microsoft също работи върху маркетинг ресурси, с които да подкрепи партньорите при публикуването на приложения в AppSource.

Миграция към Azure

Microsoft разкри своята тъй-наречена Azure Migration Programme, която цели да помогне на клиентите да ускорят своето мигриране към облака (януари 2020 е крайният срок за миграция от Windows Server 2008 към Azure). Компанията ще бъде проактивна, предлагайки съвети и инструменти, с които да се намалят рисковете и да се разрешат често срещани проблеми, свързани с преместването на данни към облака.

Модерното работно място: Microsoft 365 Security и Microsoft 365 Teams

Microsoft Teams достигна 13 милиона активни потребители всеки ден и ще остане фокус на компанията. Освен това технологичната корпорация ще направи съществена инвестиция в сигурността, област, която ще бъде ключова за високата стойност на Microsoft 365.

Да се обобщи най-голямото Microsoft събитие на годината в един блог пост е практически невъзможно, но накратко, това са областите, в които се очаква компанията да се фокусира в идните месеци: модернизиране на работното място с инструменти като Office 365 пакета и конкретно Microsoft Teams, иновации в бизнес приложения като Dynamics 365 и PowerApps, миграция на инфраструктура, данни и AI.

Сподели

За автора
Милен Манчев
Преди да започне работа като директор Бизнес развитие в Intelligent Systems, Милен прекарва почти десетилетие в Microsoft, първо като директор Малки и средни предприятия и партньори. През 2012 той става търговски директор и мениджър партньори за бизнес приложения за Централна и Източна Европа в Microsoft.