Защо компанията ми да избере цялостно специализирано решение за транспортни компании?

сеп. 10, 2019

Да управлявате транспортна компания може да бъде предизвикателство, особено когато вземете предвид, че това е бизнес с много различни аспекти, които трябва да съблюдавате, независимо дали става въпрос за управление на договори и поръчки, планиране на пътувания или оптимизация и поддръжка на автопарка. Често в този бранш компаниите използват няколко отделни решения вместо специализирано решение за транспортни компании. Нека видим какви са неговите плюсове обаче.

Нишов софтуер? Помислете пак

В немалко случаи транспортните компании използват софтуера, предлаган с марката камиони, които ползват. Това им позволява да следят полевите карти и навигацията, но този тип система често няма важни функционалности като сервизна история, счетоводство или клиентски поръчки. Представете си го по следния начин: нишовите решения може и да са добри сами по себе си, но без гръбнак, който ги свързва с всичко друго, те са практически безполезни.

По-малко бумащина и по-добро управление на финансите

Случвало ли ви се е да преравяте купчини хартия, за да откриете, че това, което търсите отдавна е заровено в някой шкаф? Ако да, значи знаете защо е важно това: автоматизирането на всички сметки спестява не само пари, но и време. А в транспортния бизнес, времето е всичко. Това, комбинирано с интегриран счетоводен модул и управление на поръчките, позволява да намалите грешките във фактурите, да губите по-малко клиентска информация и т.н.

Навременна информация по цялата верига на доставките

Голям проблем, който вашата транспортна компания може да срещне при употребата на отделен софтуер за различните клонове на бизнеса, е, че нямате видимост над цялата картина. Тоест: да, може и да успеете да проследите автопарка си и употребата на гориво, но за да разгледате търговските дейности преди продажба например, трябва да разгледате абсолютно различна информация в съвсем друга програма. Това остава място за грешки, а и честно казано прави животът ви по-труден.

Гъвкавост и интеграция

Цялостната система – или същия този „гръбнак“, който споменахме по-рано – понякога се оказва твърде опростена за нуждите на вашата компания. Но тя има гъвкавост, която нишовото решение не притежава. Позволява да се добавят нови модули и да се интегрират конкретни решения, правейки я персонализирана на сто процента. Това е важно не само когато искате да отговорите на конкретните нужди на компанията, но и когато компанията ви расте и тези нужди се променят.

Този блог пост е взет от блога на Dynamics Trans. Ако искате да научите повече за цялостно решение за управление на транспортни компании, гледайте това видео или се свържете с екипа на Dynamics Trans.

Сподели

За автора
Kalina Stamatova
Kalina is a marketing professional specializing in copywriting and content marketing. An avid reader, she also has experience working in advertising and enjoys theater.