Intelligent Systems в топ 5 на софтуерните системни интегратори за 2020 г.

септември 20, 2021

Щастливи сме да обявим, че Intelligent Systems попадна в топ 5 на софтуерните системни интегратори. Това отличие е част от престижната класация на Капитал “Топ 100 на ИКТ компаниите в България“. Резултатите са обявени след провеждане на традиционното проучване на пазара на технологичните компаниите в страната.

2020 бе година изпълнена с предизвикателства за бизнеса на различни нива. Въпреки това, COVID кризата повлия благоприятно на редица фирми в сектора на информационните и комуникационни технологии. Според проучването, голямо повишение на приходите се наблюдава особено в българския ИКТ износ, който надхвърли психологическата граница от 1 млрд. евро.

Системната интеграция бележи ръст с 59% през 2020 г. спрямо 2019г. А Intelligent Systems е част от челната петица в софтуерната категория. Това се дължи на реализираните успешни разработки, внедрявания и интеграции на софтуерни приложения и платформи в България и чужбина.

Ако можем да опишем изминалата 2020 година само с една дума, то тя би била „Промяна“. Засиленият стремеж към дигитализация затвърди още повече нашата позиция на доверен партньор на редица компании в различни индустрии. Това ни стимулира да предприемем още една голяма крачка за Intelligent Systems – а именно да разширим присъствието си в Европа, отваряйки офиси в Букурещ и Брюксел.

Kalin_Tzvetanov

Калин Цветанов

CEO, Intelligent Systems

Обратно в България, резултатите от бизнес доклада показват, че ИКТ бизнесът у нас генерира оборот над 6,54 млрд. лв., а по-тясно – в областта на софтуерните решения сумата надхвърля 1,5 млрд. лв. Положителният ръст се дължи най-вече на факта, че масовата част от компаниите са увеличили разходите си за IT системи, провокирани от нуждата за бързо и адекватно приспособяване към настоящата ситуация.

Цялото издание можете да изтеглите от тук.

Сподели