Microsoft Dynamics 365 Business Central – Dynamics NAV посредством облака на Microsoft

март 14, 2018

Решението ще бъде достъпно от 2 април, първоначално в 14 страни

Миналата година от Microsoft споделиха планове да заменят облачното си решение за малък и среден бизнес Dynamics 365 Business Edition с функционалности, подобни на Dynamics NAV. Наречен кодово Microsoft Dynamics 365 “Tenerife”, проектът създаде суматоха относно възможностите, цената и не на последно място – официалното име на новата ERP система.

Чакането приключи! През изминалата нощ бе представен Microsoft Dynamics 365 Business Central. Решението ще бъде достъпно от 2 април, като ще предлага два основни абонаментни плана – Essentials и Premium. Първият ще покрие повечето от стандартните за Dynamics NAV Starter Pack функционалности в областта на финансовото управление, складови наличности, дистрибуция, маркетинг и продажби, докато производството и управлението на услуги ще се предлагат с Premium лиценз (също като при разширения пакет на Dynamics NAV).

Докато в следващите няколко дни очакваме да бъдат оповестени точните спецификации на ERP системата, то със сигурност знаем, че клиентите ще могат да интегрират безпроблемно решението с други ключови продукти на Microsoft, като Office 365, Power BI, PowerApps и Flow.

Dynamics 365 Business Central предлага силата на Dynamics NAV, но в облачна среда. Това е така, защото в основата на Business Central е заложен набор от доказани технологии, които обслужват 160 000 клиента и милиони потребители по целия свят„, казва Alysa Taylor, Изпълнителен директор Бизнес приложения и стратегии в Microsoft.

Първоначално Business Central ще се предлага в 14 държави – САЩ, Канада, Обединеното кралство, Дания, Холандия, Германия, Испания, Италия, Франция, Австрия, Швейцария, Белгия, Швеция и Финландия, като поетапно ще бъде пуснат и за други страни по света. Трябва да се има предвид, че закупуването на абонаментни планове ще бъде възможно единствено през Microsoft Cloud Solution Provider (CSP) партньори, какъвто е Intelligent Systems. Цените за американския пазар ще започват от $70 за Essentials и от $100 за Premium потребители.

Като водещ Dynamics партньор, стремящ се да покрива изискванията на своите клиенти, от Intelligent Systems ще продължим да ви информираме относно новостите около бизнес решенията на Microsoft, както на нашия сайт, така и в социалните медии.