Microsoft Inspire 2022: Какво ново?

август 10, 2022

Най-новите тенденции в разработките на Microsoft бяха представени по време на конференцията Microsoft Inspire 2022 в средата на юли. За трета поредна година събитието се осъществи онлайн и привлече значително повече заинтересовани потребители. Сред откроените нововъведения на компанията бяха:

Digital Contact Center Platform

За първи път Microsoft използва термина „contact center“ за Dynamics 365 Customer Service през ноември 2021 г. По време на конференцията през 2022 г. Microsoft представи своя дигитален контактен център, който обединява Nuance, Dynamics 365, Power Platform, Teams и Azure. Nuance e пионер и лидер в разработването на софтуер за разпознаване на реч и изкуствен интелект в сектора на здравеопазването, както и в предлагането на решения за ангажиране на клиенти. Платформата позволява на бизнес партньорите на Microsoft да предоставят на клиентите си подобрена услуга чрез интегриране на наличната информация и ресурси директно в работния процес. Насочващи интелигентни предложения едновременно помагат на потребителя да вземе бързо решение, като правят и анализ на настроението. Благодарение на събраната обратна връзка автоматизираните решения се развиват и подобряват непрекъснато.

Функционалности в помощ на хибридния начин на работа

Microsoft се стреми да отговори на променящите се изисквания на хибридния начин на работа. Microsoft Teams и Dynamics 365 представиха нови функции и инструменти, които позволяват на потребителите да се включат в работата по проекти независимо от локацията им. Excel Live позволява групово сътрудничество в работните файлове в прозореца на срещата в Teams. Съвместните анотации чрез Microsoft Whiteboard позволяват на присъстващите да рисуват, да изпращат текстови съобщения или да отговарят на споделено съдържание по време на разговор. 

Нови възможности на Azure

Броят на компаниите, които избират облачен тип услуги, нарасна значително по време на COVID-19. Сигурността на данните, гъвкавостта на служителите, приемането на авангардни технологии и софтуерните подобрения са основните предимства, които бизнесът взема предвид при преминаването към облака. Azure играе ключова роля в дигиталния императив на Microsoft като интегратор на технологии, така че бизнесът да постигне повече с по-малко ресурси. Модернизацията и иновативните умения на служителите са пряко свързани с миграцията към Azure. Това е една от причините  Microsoft да се концентрира върху създаването на multi-cloud и multi-edge архитектура, за да осъществи тази иновация. 

Освен новите възможности на Azure Microsoft обяви създаването на още десет центъра за данни през 2023 г., обхващащи десет региона на четири континента. Очакванията са, че по-бързият достъп и по-надеждното съхранение на данните ще привличат все  повече бизнеси към облачен тип услуги.

Представянето на Microsoft Cloud for Sovereignty 

Гарантирането на сигурността на данните за всеки бизнес е основна цел на Microsoft. По време на събитието беше представена платформата Microsoft Cloud for Sovereignty, разработена в публичния облак на компанията. Решението цели да ускори дигиталната трансформация на обществения сектор и да отговори на неговите нужди за сигурност. Също така Microsoft ще определи т. нар. граница на данните в рамките на ЕС, което ще позволи на потребителите да съхраняват и обработват всички данни на територията на съюза до края на 2022г. Предимствата на облачните услуги за обществени нужди ще бъдат на разположение на  онези  организации, които търсят ниска цена, гъвкави решения, заедно с пълен набор от нови възможности. Освен това потребителите на Microsoft Cloud for Sovereignty ще се информират и следят глобалните сигнали за сигурност за защита срещу пробиви и атаки. 

За повече информация проследете избрани сесии от конференцията Microsoft Inspire 2022

Искате ли да научите повече? Абонирайте се за бюлетина ни!