За компанията

Основаната през 1991 компания Moto-Pfohe е официалният дистрибутор на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover в България. Разполага със 17 локации в страната и над 400 служители. Бизнес портфолиото им включва продажба и поддръжка на нови и употребявани автомобили, краткосрочен и дългосрочен наем на кола, пълен сервиз, застрахователно дело, резервни части, аксесоари, и финансиране на сделки за купуване на кола. В рамките на групата Moto-Pfohe group са и застрахователния брокер Pfohe Agency ЕООД и Moto-Pfohe Leasing ЕООД. Фирмата е част от японската корпорация SUMITOMO CORPORATION.

Ситуацията

Преди 2018 Moto-Pfohe използват няколко софтуерни продукта за управление на своята бизнес дейност. Липсата на интеграция между тях не позволява цялостен поглед над резултатите и процесите в организацията. При необходимост от повече информация за вземане на решение, се налагало събиране в реално време на нужната информация и експорт и импорт между различните продукти, един трудоемък и дълъг процес. Същевременно броят на клиентите – и съответно бизнес дейности и документооборот – се увеличава значително, което още повече усложнява оперативната работа.

Решението

След проучване на различни софтуерни решения, Moto-Pfohe избират цялостното софтуерно решение за автомобилни дилъри DealerBox и внедряват модулите му:

С функционалността за управление на номенклатури и автоматизирани междуфирмени транзакции, DealerBox им помага да ръководят целия набор от бизнес дейности, да управляват марки, локации или фирми. В допълнение на това са интегрирани OEM данни с производителите Ford, Land Rover, Jaguar и Volvo, покривайки процеси, свързани с резервни части, автомобили и сервиз. Реализирани са също така и интеграции с В2В портали за автомобили и резервни части.

Също така екипът имплементира множество специфики в процесите за Moto-Pfohe, като по този начин компанията успява да пренесе своето ноу-хау в новата си софтуерна система за автомобилни дилъри, без да се налага да променя напълно начина си на работа.

Екипът на DealerBox се отнесе към нашия проект с внимание и разбиране, обучи ни и реши нашите казуси независимо от сложността им, и напълно адаптира софтуера към нуждите на нашите сервизи.“

– Тихомир Димитров, Застрахователно дело и фактуриране в Moto-Phohe

Основни ползи

Цялостното софтуерно решение DealerBox позволява на Moto-Pfohe да подобрят и управляват следните дейности:

  • Да ускорят процеса по поръчки и доставки на коли по прозрачен начин
  • Да контролират целия цикъл на продажба на автомобили
  • Да увеличат продуктивността в сервизите и да направят разпределението на човешки ресурс по-ефективно
  • Да подобрят обслужването на клиенти и да позволят на служителите да се фокусират върху важни задачи чрез автоматизиране на процеси
  • Да получат по-добра видимост за всяка марка и бизнес направление
  • Да имат ясен поглед и динамично да управляват складовите си наличности
  • Да отговорят на изискванията на производителите
Следващо Case study

Oxford University Press си партнира с Intelligent Systems за оптимизиране на бизнес процесите